به دنیای ورزش شاملس آسیا خوش امدید
یه پست جدید دیگر از مجله ورزشی شاملس آسیا تقدیم میکند
به گزارش خبرگزاری تسنیم، صدور آرای انضباطی کنفدراسیون فوتبال آسیا علیه تیمهای ایرانی بعد از مسابقات لیگ قهرمانان آسیا، به امری همیشگی تبدیل شده است. در جدیدترین آرای این کمیته پرسپولیس و استقلال نقرهداغ شدند آن هم به دلیل مسائل مبتدیانهای مثل انتشار یک پست جنجالی در فضای مجازی، تاخیر یا عدم حضور مربیان و بازیکنان در نشست خبری و دیگر موارد.
باشگاه پرسپولیس فقط برای گذاشتن یک پست با مضمون نژادپرستی 17 هزار و 500 دلار جریمه نقدی (چیزی بیش از 400 میلیون تومان) و برگزاری یک بازی بدون تماشاگر محکوم شد. جمع دیگر احکام که مرتبط به رفتار بازیکنان یا مربیان ایرانی در نشستهای خبری است، به 27 هزار دلار (حدود 650 میلیون تومان) میرسد. با یک حساب سرانگشتی مشخص میشود که دو تیم دولتی ما که با شدیدترین مشکلات مالی دست و پنجه نرم میکنند، باید حدود یک میلیارد تومان به خزانه AFC واریز کنند.
جدا از بحث عدم رعایت مسائل حرفهای فوتبال در میادین بینالمللی که موارد متعددی از آن را به خاطر داریم، بحث دیگر نوع برخورد نهاد نظارتی و رکن قضایی کنفدراسیون فوتبال آسیا با تخلفات افراد و باشگاههاست. در اینکه در بسیاری از موارد به تصمیمات و سیاستگذاریهای AFC نقد وارد است، شکی نیست، اما این نهاد آییننامهای را برای برگزاری مسابقات و تخلفات اخلاقی و انضباطی دارد و اینطور به نظر میرسد که طبق آن کارش را درست انجام میدهد.
این در حالی است که در لیگهای داخلی ایران با وجود رخ دادن چندین برابر تخلفات (از لحاظ شدت و تعداد) برخوردی که رنگ و بوی تاثیرگذاری واقعی برای عدم تکرار تخلف داشته باشد، دیده نشده است. به طور مثال همانطور که در بالا اشاره شد، اکثر احکام مربوط به نشستهای خبری میشود، جایی که میتوان گفت یکی از بینظمترین قسمتهای مرتبط با فوتبال ماست. در لیگ برتر ایران که حرفهایترین سطح مسابقات داخلی کشور به حساب میآید، در هفتههای متوالی کمتر نشست خبری را سراغ داریم که خارج از تخلف باشد. به طور مثال در خیلی از نشستها سرمربی حضور پیدا نمیکند و یکی از دستیاران به جای او میآید و در برخی موارد دستیاران هم نمیآیند. این در شرایطی است که استقلال در آسیا به دلیل عدم حضور سرمربیاش در نشست خبری پیش از بازی با الدحیل، 10 هزار دلار جریمه یا ترابی به دلیل تاخیر در نشست خبری با جریمه مواجه شد.
از حکم صادر شده میتوان دریافت که برخورد با تخلف در AFC و به طور کلی در جایی غیر از فوتبال ایران، چقدر اهمیت دارد. عدم حضور یک سرمربی در نشست خبری شاید کوچکترین تخلفی باشد که رخ میدهد؛ در نشستهای لیگ داخلی ایران، خیلی اتفاقات دیگر که حداقل برای ما نادر نیست پیش میآید. از لغو کلی نشست تا اتهامزنی به فدراسیون و داور و تیم حریف. در برخی موارد نیز سرمربی یا مربی حاضر نشست را تحت اختیار خودش اداره میکند و به طور مثال نشست خبری را 50-40 دقیقه ادامه میدهد!
موضوع دیگری که باشگاه پرسپولیس را با جریمهای سنگین روبهرو کرده، انتشار یک پست جنجالی در صفحه شخصی باشگاه علیه کشور هند بود. این در حالی است که مواردی مشابه در قالب بیانیهها و پستهای مجازی از سوی تیمهای ایرانی بعد و قبل از مسابقه درباره تیم حریف یا تیم داوری و فدراسیون منتشر شده و شدیدترین اتهامات را با زیر پا گذاشتن اصول حرفهای و اخلاقی به همراه داشته اما آیا از برخورد کارساز، موردی را سراغ دارید؟ دیگر تخلفات که در زمین بازی و مصاحبههای میکسدزون رخ میدهد به جای خود.
فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ هر از چندگاهی از برخورد با متخلفانِ نشستهای خبری و دیگر مسائل خبر میدهند ولی در عمل تاکنون با این حجم از ناهنجاری و بینظمی برخوردی صورت نگرفته و اگر هم برخوردی بوده با یک نگاه سطحی میتوان دریافت که به نحوی نبوده که قابلیت بازدارندگی داشته باشد. شاید نیاز باید در این آشفتهبازار، فدراسیون فوتبال ایران در این زمینه از نهاد بالادستی خود یعنی AFC الگو بردارد و با شیوه بهتر و کارآمدتری در موارد انضباطی اقدام کند تا تفاوتی که اکنون از زمین تا آسمان است، کمتر شود.
منبع: shemale-asia.com
دیدگاهتان را بنویسید